Amazon koffer review

Met de komst van Amazon naar Nederland komt ook de eigen kofferlijn van Amazon mee. Dit is AmazonBasics en bestaat uit een goedkope maar kwalitatief goede Amazon koffer. De koffers van Amazon zijn ruim, van een harde buitenkant waardoor ze tegen een stootje kunnen en kunnen makkelijk meegenomen worden doordat ze sterke wieltjes hebben. Nu zijn er veel verschillende koffers die je kunt aanschaffen, maar welke zijn nu echt geschikt voor jou en je reisplannen?

> Bekijken op Amazon.nl

Bij het zoeken naar een goede koffer let je op een aantal dingen. Natuurlijk of deze groot genoeg is en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, maar ook of het uiterlijk past bij je smaak en dat deze niet al te duur is. Sinds Amazon ook in Nederland opereert, is het vinden van de koffer die aan deze eisen voldoet heel eenvoudig. Hieronder worden twee verschillende reiskoffers van het eigen merk AmazonBasics benoemd die goed ingezet kunnen worden voor jouw toekomstige vakanties. Allebei goed geschikt voor jouw plannen en passend bij wat jij van een koffer verwacht, voor een schappelijke prijs.

AmazonBasics premium hardside spinner

De eerste AmazonBasics premium koffer waar hier aandacht aan besteed wordt is de hardside spinner. Deze koffer is ideaal voor mensen die lang op vakantie gaan, veel zakenreizen moeten maken of gewoon veel bagage mee moeten kunnen nemen wanneer ze van locatie naar locatie gaan. Deze koffers worden in een tweedelige set verkocht, waardoor je goed af kan wisselen hoeveel inhoud je nodig hebt. Beide hebben een lengte en breedte van 53,5 en 32,5 cm, waarin alleen de hoogte van de koffers variƫren van 55 cm van de kleine koffer en 78 cm van de grote koffer.

> Bekijken op Amazon.nl

Beide koffers zijn van hetzelfde materiaal en daarmee dezelfde kwaliteit. Ze zijn gemaakt van een stevige buitenkant van polycarbonaat. Dit maakt de koffer flexibel, maar nog steeds erg stevig. Je hoeft er daarom niet bang voor te zijn dat door het geschud en het harde, vluchtige werk op de vliegvelden de inhoud van je koffers beschadigd kan raken. Mocht je dus je laptop of andere kostbare apparatuur mee willen nemen, dan kun je dat met deze koffer zonder dat het een grote kans loopt om onderweg stuk te gaan.

AmazonBasics Premium Hardside Spinner Koffer

> Bekijken op Amazon.nl

Daarbij zijn de koffers onder de naam AmazonBasics gericht op jou als gebruiker. De koffers zijn daarom erg gebruiksvriendelijk al vanaf het eerste begin. De sloten zijn zelf eenvoudig in te stellen met je eigen code, zodat het altijd makkelijk is om je code te kunnen onthouden, zonder dat andere mensen deze makkelijk van je kunnen ontcijferen. Daarbij komt het handig uit dat de code uit drie cijfers moet bestaan, aangezien er bijna overal anders gebruik wordt gemaakt van een viercijferige code.

De AmazonBasics premium hardside spinner valt door zijn bordeauxrode kleur goed op. Je kunt je koffer dus al vanaf de andere kant van de lopende band zien aankomen en hoeft dus niet moeilijk te doen met het kijken op het naamkaartje aan het handvat. En wanneer je je koffer dan in ontvangst heb kunnen nemen zet je deze naast je neer en rijd je ermee weg alsof je die niet eens vast hoeft te houden. Die vier dubbelzijde wieltjes onder de koffer rollen mee alsof ze over de grond heen zweven, zelfs als je de maximum capaciteit van ruim 7 kilo volledig hebt benut. Het handvat is daarmee af te stemmen aan je lichaamslengte, zodat deze altijd op een comfortabele hoogte zit en je geen last hoeft te hebben van de koffer.

> Bekijken op Amazon.nl

Tot slot is niet alleen het uiterlijk van deze koffer ideaal, ook de binnenkant biedt opties waar je misschien niet eens aan had gedacht. De koffers zijn namelijk zo ingedeeld dat je de inhoud zo goed mogelijk 50/50 kunt indelen. Alles netjes geordend, geen overgewicht aan een zijde en je kunt direct al je spullen goed terugvinden. Ideaal als je artikelen bij elkaar of juist los van elkaar wil vervoeren en als je direct bij aankomst op je bestemming de belangrijkste dingen eruit wil kunnen halen. Voor iedereen die voorbereid en verzorgd op reis wil gaan zijn deze koffers erg geschikt voor een prijs die je niet zou verwachten bij de hoge kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

AmazonBasics premium hard-shell koffer

De andere koffer die goed voldoet aan de eisen van de goed voorziene reiziger is die met de hard-shell. Qua kwaliteit en functionaliteiten is de AmazonBasics premium hard-shell koffer vergelijkbaar met de AmazonBasics premium hardside spinner, die hierboven werd genoemd. Zo bestaat de buitenkant ook uit een sterk omhulsel, is de binnenkant goed georganiseerd en kun je de koffer eenvoudig meenemen. Waar deze koffer dan in verschilt met de voorgaande, is dat deze voor de snelle en behendigere reiziger handiger is om te gebruiken.

> Bekijken op Amazon.nl

Zo wordt de AmazonBasics premium hard-shell koffer niet in een set verkocht, maar per stuk. Dit bespaart keuzestress als je toch altijd dezelfde bagage mee moet nemen en daardoor ben je meteen ook nog goedkoper uit dan je al was. Met een lengte van 53,5 cm, een breedte van 32,5 cm en een hoogte van 78 cm heb je evenveel ruimte als de grote variant in de bovengenoemde set, maar dan lichter. Met een gewicht van 5 en een derde kilogram weegt deze koffer tot 2 kilo minder dan de spinner. Handig wanneer je moet besparen op gewicht om onder het maximum te blijven wat je mag meenemen als bagage.

AmazonBasics Premium Hard-Shell Koffer

> Bekijken op Amazon.nl

AmazonBasics Premium Hard-Shell Koffer binnenkant

> Bekijken op Amazon.nl

De koffer is beschikbaar in verschillende kleuren. Dit maakt dat de koffer goed past bij veel verschillende stijlen. Voor iedereen die het belangrijk vindt dat zijn of haar koffer ook matcht bij bijvoorbeeld je outfit zorgt dit ervoor dat deze koffer een ideale combi is tussen kwaliteit en smaak.

Net als de andere set is ook deze koffer van Amazon gemaakt van polycarbonaat, wat maakt dat de koffers duurzaam zijn en goed tegen een stootje kunnen. De koffers zijn ook op maat te laten vermaken, tot wel 15 procent vergrootbaar ten opzichte van de originele maten. Om dit soort redenen kan je als echte reiziger, om welke reden je dan ook een reis gaat maken, met deze koffers goed uit de voeten.

> Bekijken op Amazon.nl

Over het algemeen

Wie op een uitgebreide manier op reis wil gaan, doet er goed aan een passende koffer aan te schaffen die genoeg ruimte heeft, goed te gebruiken is en bestand is tegen alle mogelijk omstandigheden. Via Amazon kun je een koffer van de AmazonBasics premium lijn bestellen, die aan deze eisen voldoet en je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Beide koffers uit de AmazonBasics lijn hebben een TSA slot. Geheid dat deze koffer lang meegaat en je zonder zorgen eropuit kunt gaan voor een geslaagd vakantie, weekendje weg of zakenreis.

> Bekijken op Amazon.nl

About the Author

Johan

Ik ben Johan, en heb 20 jaar bij een groothandel van koffers en tassen gewerkt. Ik heb echt bijna alle koffers voorbij zien komen en kan best van mezelf zeggen dat ik een echte kofferspecialist ben. Als ik alle grote webshops bekijk zie ik dat er teveel aan keuze is. Er zijn ontzettend veel merken en ontzettend voor soorten koffers. En niet iedereen heeft verstand van koffers of andere reisartikelen.

View All Articles