Beste lichtgewicht koffer? Je hebt natuurlijk een hoop koffer soorten en maten, op onze website staan een hoop verschillende koffers maar op deze pagina alleen maar lichtgewicht koffers. Een lichtgewicht koffer is extra handig omdat je dan meer mee kan nemen in je koffer.

Meestal is het maximale gewicht voor een handbagage koffer 10 kg en als je een grote koffer hebt mag deze vaak niet zwaarder zijn dan 32 kg. Om de kosten zo laag mogelijk te houden kan je beter kiezen voor een lichtgewicht koffer, je kan meer meenemen of zorgen dat je koffer licht is en je minder kosten hebt.

Op deze pagina onze top 5 lichtgewicht koffers. Veel van de onderstaande koffers zijn ook beschikbaar in andere maten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een handbagage variant.

Ook Bol.com heeft een handige top 10 lichtgewicht koffers gemaakt, deze kan je hier bekijken.

Beste lichtgewicht koffer?

Hieronder dan onze top 5 met de beste lichtgewicht koffers, we hebben hier ook gelijk gekeken naar de kwaliteit en de prijzen van deze koffers.

Nummer 1: SUITSUIT Caretta – Handbagagekoffer

Ook te bestellen in andere maten.

De SuitSuit Caretta is een zeer mooie en hippe koffer, we hebben deze koffer op nummer 1 gezet omdat deze koffer momenteel één van de meest verkochte koffers is. De koffer is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Daarnaast heeft de Caretta enorm veel positieve reviews. Lees hier onze SuitSuit koffer review, geschreven door Anouk.

Beste lichtgewicht koffer      Beste lichtgewicht koffer

 

Gewicht: 

 • Afmeting: 53 x 28 x 20 cm (HxBxD) 2,4 kg
 • Afmeting: 65 x 33 x 24 cm (HxBxD) 3,4 kg
 • Afmeting: 76 x 38 x 28 cm (HxBxD) 4,3 kg
>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Nummer 2: American Tourister Bon Air Spinner

Deze mooie koffer van het merk American Tourister (by Samsonite) is op het moment de meest verkochte koffer in Nederland. Deze koffer is super sterk en heeft een super mooi design. De grootste koffermaat van deze collectie weegt 4,2 kg en heeft een inhoud van 91 liter. Deze koffer is te bestellen in leuke kleuren en verschillende maten.

De mooiste koffermooie licht gewicht koffer

Gewicht: 

 • Afmeting: H 55 x B 40 x D 20 cm gewicht 2,5 kg
 • Afmeting: H 66 x B 46 x D 25.5 cm gewicht 3,4 kg
 • Afmeting: H 75 x B 54 x D 29 cm gewicht 4,2 kg
>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Nummer 3: CarryOn Air Koffer 77

En dan nu een soft koffer van het Nederlandse merk CarryOn, een prima goedkope soft koffer met uitstekende kwaliteit. De grote 77 centimeter koffer weegt maar 3,2 kg en heeft een inhoud van 100 liter. Deze koffer is alleen maar beschikbaar in de grote maat.

lichte kofferBeste lichtgewicht koffer

Gewicht: 3,2 kg
Afmetingen: H 77 x B 47 x D 32 cm

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Nummer 4: SUITSUIT Fabulous Fifties handbagage

En dan nog maar eentje van het leuke hippe merk SuitSuit, deze koffer is extreem populair bij de vrouwen door de leuke frisse kleuren. Deze koffer is ook beschikbaar in andere maten. Bekijk hier de SuitSuit koffer review, geschreven door Anouk.

lichtgewicht kofferlichtgewicht koffer kopen

Gewicht: 

 • Afmeting: 55 x 27,5 x 20 cm (HxBxD) 2,5 kg
 • Afmeting: 66 x 34,5 x 26 cm (HxBxD) 3,7 kg
 • Afmeting: 77 x 39 x 28 cm (HxBxD) 4,1 kg
Bekijk deze koffer op Bol.com >

 

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Nummer 5: Castillo – Quadrant XL

Als je niet vaak op reis gaat is dit de perfecte koffer voor je, want deze grote XL koffer met een inhoudt van 91 liter kost maar € 39,-. Echter de kwaliteit van deze koffer is een stuk minder dan een Samsonite of een American Tourister koffer. Daarom ook als je zelden reist is dit de perfecte koffer die je even gauw kan aanschaffen.

goedkope lichtgewicht koffer

Gewicht: 

 • Afmeting: 51 x 32 x 19 cm (HxBxD) 2,6 kg
 • Afmeting: 55 x 22 x 22 cm (HxBxD) 2,9 kg
 • Afmeting: 70 x 43 x 25 cm (HxBxD) 3,8 kg
 • Afmeting: 76 x 46 x 30 cm (HxBxD) 4,1 kg
Bekijk deze koffer op Bol.com >

 

Laatste update van dit overzicht was op 14-04-2020

Tot slot.

Tot zover het artikel “Beste lichtgewicht koffer” ik hoop dat je er wat aan gehad hebt, natuurlijk zijn er nog veel meer leuke lichtgewicht koffers, bekijk ze allemaal op Travelbags.nl 

Als je wilt reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina.

Opzoek naar de goedkoopste koffers? 

Koffers zijn er in ontzettend veel soorten en maten, op onze website geven wij een duidelijk overzicht over wat voor koffer merken en koffer soorten er allemaal zijn.  

Het bestellen van een koffer kan je het beste doen bij de grootste koffer specialist van ons land namelijk Travelbags.nl. Elke dag heeft deze webshop diverse goede aanbiedingen.

>> BEKIJK HIER ALLE KOFFER AANBIEDINGEN OP TRAVELBAGS.NL

About the Author

Johan

Ik ben Johan, en heb 20 jaar bij een groothandel van koffers en tassen gewerkt. Ik heb echt bijna alle koffers voorbij zien komen en kan best van mezelf zeggen dat ik een echte kofferspecialist ben. Als ik alle grote webshops bekijk zie ik dat er teveel aan keuze is. Er zijn ontzettend veel merken en ontzettend voor soorten koffers. En niet iedereen heeft verstand van koffers of andere reisartikelen.

View All Articles