Hoe zwaar mag je koffer zijn? Ga je op vliegvakantie, let dan goed op hoe zwaar je koffer mag zijn. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. Is je koffer te zwaar dan kan je bij betalen, sommige luchtvaartmaatschappijen rekenen hier voor eenmalig € 30,- voor en sommige rekenen af per kilo aan overgewicht. Ga je op vakantie dan is meestal je koffer op het juiste gewicht, ga je weer richting huis dan is meestal je koffer een stuk zwaarder, je koopt vaak nog souvenirs of leuke goedkope kleding.

Om dit extra makkelijk te maken kan je er natuurlijk voor kiezen om een koffer te kopen met een ingebouwde weegschaal of een digitale weegschaal waar je je koffer aan kan hangen.

Bekijk hier de digitale weegschalen van Travelbags.nl

Hoe zwaar mag je koffer zijn? Ook handig om te weten!

Hoe zwaar een koffer mag zijn hangt ook weer af van het vliegtuigmaatschappij. Omdat veel mensen tegenwoordig met handbagage koffers reizen is het nodig bij de meeste maatschappijen om een plekje in het bagageruim mee te boeken als je je tickets aan het bestellen bent. Hieronder het gewicht en de kosten:

Hoe zwaar mag je koffer zijn bij Corendon? 

Je mag bij Corendon tot 80 kg meenemen aan boord van het vliegtuig. En natuurlijk is dat niet gratis. Hieronder een overzicht:

Nederlandse Luchthavens Tarieven online Tarief luchthaven
0 kilo – 20 kilo 19 euro enkele reis 19 + 15 euro  enkele reis
21 kilo – 30 kilo 28 euro enkele reis 30 + 15 euro enkele reis
31 kilo – 40 kilo 37 euro enkele reis 40 + 15 euro enkele reis
41 kilo – 50 kilo 47 euro enkele reis 50 + 15 euro  enkele reis
51 kilo – 60 kilo 57 euro enkele reis 60 + 15 euro  enkele reis
61 kilo – 70 kilo 68 euro enkele reis 70 + 15 euro  enkele reis
71 kilo – 80 kilo 78 euro enkele reis 80 + 15 euro  enkele reis

Hoe zwaar mag je koffer zijnHoe zwaar mag je koffer zijn bij KLM? 

Bij KLM mogen koffer mee tot 23 kg mee voor € 25,- online (luchthaventarief: € 35,-).

 

Hkoffer gewichtoe zwaar mag je koffer zijn bij Transavia?

Hieronder een mooi overzicht.

Nederlandse Luchthavens Tarieven online Tarief luchthaven
15 kilo Afhankelijk van je route tussen de € 9 – € 28 € 40
20 kilo Afhankelijk van je route tussen de € 13 – € 35 € 50
25 kilo Afhankelijk van je route tussen de € 17 – € 42 € 60
30 kilo Afhankelijk van je route tussen de € 26 – € 54 € 80
40 kilo Afhankelijk van je route tussen de € 35 – € 66 € 100
50 kilo Afhankelijk van je route tussen de € 63 – € 100 € 160

koffer gewichtRuimbagage Wizzair. 

Bij Wizzair kan je kiezen uit een koffer met maximaal 20 kilo of een koffer met maximaal 32 kg. De kosten hiervoor is afhankelijk van het moment dat je gaat reizen en de reisbestemming. Een koffer tot 20 kilo kost tussen de 14 en 70 euro. Een koffer tot 32 kilo kost tussen de 19 en 86 euro. Als je pas je koffer op de luchthaven bijboekt kan je tussen de 60 en 120 euro gaan betalen.

Hoe zwaar mag je koffer zijnRuimbagage Easyjet. 

Bij Easyjet mag je maximaal 3 items ruimbagage per passagier meenemen. Ga je op een korte vlucht dan mag je 15 kg bagage meenemen, kies je voor de standaard optie dan kan je tot 23 kg of 32 kg gaan. De kosten hiervoor is ook weer afhankelijk van het moment dat je gaat reizen en je reisbestemming. Tot 15 kg online tussen de € 10,16 en € 36,71. 23 kg tussen de € 14,68 en € 41,80. Je kunt dan tot 32 kg bijkopen en dit kost € 15,- per 3 kg extra.

Hierboven maar een paar van de meest populaire vliegtuigmaatschappijen, deze tekst is geschreven op 19 december 2018. Check daarom altijd even op de website van jou vliegtuigmaatschappij of deze tarieven nog kloppen.

Kosten bij overgewicht koffer.

Het is natuurlijk zonde dat als je op reis gaat en je wilt je koffer inchecken dat je koffer te zwaar is en dat je moet bijbetalen. Daarom is het altijd handig om je koffer voordat je vertrekt te wegen. Je hebt koffer waarbij een digitale weegschaal is ingebouwd. Maar je kan natuurlijk ook een digitale weegschaal kopen dit je simpel mee kan nemen op reis. Met de digitale weegschaal die aan het handvat van je koffer zit kan je de koffer optillen om het gewicht te bekijken. Hieronder de tarieven als je koffer teveel weegt. (dit gebeurd meestal op de terugreis. )

Luchtvaart maatschappij Kosten bij overgewicht koffer
Air Berlin €50,-
Brussels Airlines €30,-
Corendon minimaal €15,-
Easyjet €15,- per 3 kilo
Eurowings €50,-
Flybe €54,-
KLM €55,-
Lufthansa €50,-
Ryanair €10,- per kilo
Transavia €15,- per 5 kilo
TUIfly €5 per 5 kilo + €10
Vueling €12,- per kilo
Wizzair €10,- per kilo

Tot slot.

Tot zover dit artikel. Het is belangrijk altijd te controleren wat ruimbagage kost bij jou vliegtuigmaatschappij. En ga je maar een korte vakantie of een lang weekend weg, kies dan gewoon lekker makkelijk voor een handbagage koffer. Weeg je koffer voordat je gaat inchecken en voorkom verrassingen. Stond het vliegtuigmaatschappij waar jij mee vliegt niet in ons overzicht, kijk dan op de originele website van het vliegtuigmaatschappij. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel.

Bedankt voor het lezen.

Bekijk hier de digitale weegschalen van Travelbags.nl

Je koffer inpakken met onze handige inpakchecklist. Download het hier!! 

Wil je reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina. 

About the Author

Lisa

Hallo, Ik ben Lisa 24 jaar en dol op reizen, in samenwerking met Goedekoffer.nl schrijf ik artikels over reizen en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken zoals koffers en reisaccessoires. Zelf reis ik veel over de hele wereld. Veel plezier met het lezen van mijn berichten!!

View All Articles