Koffer kapot door Schiphol? Dat kan inderdaad vervelend zijn en zeker als je net aankomt op je vakantiebestemming. Het ligt er natuurlijk ook aan wat er kapot is, is bijvoorbeeld een slot kapot dan kan je altijd een kofferriem erom heen doen. Is er een wiel afgebroken of zit er een scheur in de schaal van de koffer dan heb je een groter probleem. En hoe zit het met vergoedingen vanuit Schiphol en het vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt. Lees het op deze pagina.

Koffer kapot door schipholKoffer kapot door Schiphol?

Het is natuurlijk voor iedereen bekend dat koffers wel eens kapot gaan door het vliegveld waar je vanuit vliegt. Er wordt best hardhandig met je koffer omgegaan. Allereerst bij het inchecken, hier komt je koffer op de lopende band waardoor je koffer een heel eind naar de bagagewagens gaat. Hier staan mensen klaar om de bagagewagen te vullen met koffers die in hetzelfde vliegtuig moeten. Hier worden je koffers ook niet echt zachtjes op de wagen gelegd.

De bagage wagen vertrekt naar het vliegtuig waar jij straks mee vertrekt. Hier worden de koffers ook weer in het vliegtuig geplaatst. Bij aankomst gebeurd hetzelfde en kan je je koffer hopelijk heel ophalen bij de bagageband. Het kan natuurlijk gebeuren dat je koffer kapot is. Wat moet je nu doen? Hieronder de stappen.

  • Allereerst ga je direct naar de bagage service balie voor een PIR-formulier (Property Irregularity Report) Met dit rapport kan je de schade claimen bij je reisverzekering. Dit formulier kan je ook invullen als je bagage zoek is.
  • Maak foto’s van de kofferschade voor bewijsmateriaal.
  • Binnen 7 dagen moet je een schriftelijke klacht indienen bij de luchtvaartmaatschappij inclusief een kopie van het PIR formulier, je boardingpas, het bagage ontvangstbewijs en foto’s van de schade.

Dit kan je ook doen op de plaats van bestemming. Ieder vliegveld heeft deze formulieren liggen.

Bekijk hier de koffers met de beste kwaliteit op Travelbags.nl 

Koffer kapot op vakantie?

Helemaal lastig is als je koffer kapot gaat als je op je vakantie bestemming bent aangekomen. Gelukkig kan je hetzelfde doen als hierboven want ieder vliegveld heeft deze formulieren liggen. Verlaat de bagage hal niet voordat je deze hebt ingevuld.

Nu heb je nog een probleem dat je deze koffer nog twee weken moet gebruiken en dat de koffer weer terug moet. Je kan sommige dingen handmatig even oplossen. Is bijvoorbeeld je slot kapot koop dan een kofferriem of neem altijd een reserve koffer riem mee. Het liefst met TSA cijferslot. Zijn je wielen kapot dan zal je echt de koffer even moeten dragen, zit er een scheur in de schaal van de koffer dan kan je bijvoorbeeld tape er over heen plakken en de koffer op de plek dicht maken met een kofferriem.

Deze problemen moeten je vakantie natuurlijk niet bederven. Gelukkig heb je de koffer niet gehele dagen nodig. Let wel op! Bewaar alle bonnetjes! Deze kan je ook weer claimen.

Bekijk hier de koffers met de beste kwaliteit op Travelbags.nl 

Tot slot.

Tot zover het artikel “Koffer kapot door Schiphol” ik hoop dat je er iets aan hebt. Om zulke dingen te voorkomen kan je je koffer ook laten sealen, dit kan tegenwoordig op bijna elk vliegveld. Hier doen ze een laagje seal om je koffer om je koffer zo goed mogelijk te beschermen. Erg handig!! Daarnaast kan je natuurlijk als een kofferriem mee inpakken voor als het slot kapot gaat.

Dan heb je nog kwaliteit. Elke koffer kan kapot maar je hebt natuurlijk ook nog kwaliteit! Het best is om een goede koffer te kopen die tegen een stootje kan. Lees ons artikel over de beste kwaliteit koffers.

Bedankt voor het lezen, mocht je willen reageren op dit artikel dan kan dit onderaan deze pagina. 

Lees ook onze andere blog berichten met verschillende koffer en reis tips.

About the Author

Lisa

Hallo, Ik ben Lisa 24 jaar en dol op reizen, in samenwerking met Goedekoffer.nl schrijf ik artikels over reizen en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken zoals koffers en reisaccessoires. Zelf reis ik veel over de hele wereld. Veel plezier met het lezen van mijn berichten!!

View All Articles