Powerbank in het vliegtuig? Tegenwoordig krijg wij steeds meer mails of reacties of een powerbank in het vliegtuig mag. Steeds meer mensen gebruiken een powerbank. Dit is erg handig als je onderweg je telefoon, tablet of laptop wilt opladen. Tegenwoordig kan niemand meer eventjes zonder telefoon en wil iedereen een powerbank voor als ze gaan reizen.

Nu zijn er natuurlijk verschillende regels betreft handbagage, je handbagage koffer moet voldoen aan de maten die de luchtvaartmaatschappij op dat moment hanteert, dit geldt soms ook voor het gewicht. Dan zijn er een aantal dingen die wel en die je niet mee mag nemen. Hier hebben wij een artikel over geschreven. Deze kan je hier lezen. 

Powerbank in het vliegtuig?

Nu dus even antwoord op de vraag: Mag je een powerbank meenemen aan boord van het vliegtuig?

Ja, De algemene regel voor een powerbank in het vliegtuig is dat je max 100 wh of 27000 mAh en maximaal 2 powerbanks mag meenemen aan boord van het vliegtuig. Het mAh mag niet hoger zijn.

Dus als je opzoek gaat naar één of meer powerbanks kijk dan goed dat je niet boven de 27000 mAh gaat.

Klik hier voor een mooi overzicht met verschillende Powerbanks die voldoen aan de eisen. 

Tip: Haal altijd je powerbank en andere apparatuur zoals je telefoon uit je handbagage als je gaat inchecken. De kans dat ze koffer open gaan maken en gaan controleren is dan een stuk kleiner. Na het inchecken kan je alles weer in je handbagage koffer doen.

Bekijk ook deze handbagage koffers met USB aansluiting.

Nog meer mails met vragen die we hebben gehad.

Mag je een scheerapparaat meenemen in je handbagage?

Een elektrische scheerapparaat mag je gewoon meenemen in je handbagage, echter een scheermes niet omdat deze wel gevaarlijk zijn. Waarom een elektrische scheerapparaat dan wel? Omdat deze mesje niet voor groot gevaar kan zorgen. Deze mesje zitten in een behuizing en je kan daarmee niet verwonden. Een elektrisch scheerapparaat wordt dus niet als gevaarlijk voorwerp gezien.

Mag je een laptop meenemen in je handbagage?

Een laptop mag ook altijd mee in je handbagage. Wat je wel moet doen met een laptop of tablet deze uit het hoesje halen en in een aparte bak stoppen. Als je naar America reist moet je soms zelfs je laptop aanzetten om te kijken of deze werkt.

Mag je een stijltang meenemen in je handbagage?

Als je niet zonder slijltang of föhn kan tijdens je reis dan heb ik goed nieuws voor want ook deze items zijn gewoon toegestaan in je handbagage koffer.

Tot slot.

Dit waren tot nu toe de vragen die we hebben gekregen per mail van onze bezoekers. Staat er een vraag niet bij waar je graag antwoordt op wilt hebben dan kan je onderaan deze pagina reageren. Wij hebben onlangs ook een pagina gemaakt van items die je NIET mee mag nemen in je handbagage, deze kan je hier lezen. Tot zover het artikel “Powerbank in het vliegtuig” ik hoop dat je wat had aan dit artikel.

Wil je reageren dan kan dat onderaan deze pagina. Bedankt voor het lezen. 

Klik hier voor een mooi overzicht met verschillende Powerbanks die voldoen aan de eisen. 

Tip: Lees ook onze top 10 beste koffers van 2020

About the Author

Lisa

Hallo, Ik ben Lisa 24 jaar en dol op reizen, in samenwerking met Goedekoffer.nl schrijf ik artikels over reizen en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken zoals koffers en reisaccessoires. Zelf reis ik veel over de hele wereld. Veel plezier met het lezen van mijn berichten!!

View All Articles