Samsonite! Wie kent het niet? Het merk Samsonite is het meeste bekende en meest verkochte koffermerk ter wereld. Het merk staat vooral bekend om de hoge kwaliteit het ruime assortiment. In iedere prijsklasse is wel een koffer van Samsonite te vinden. Je hebt koffers van € 79,- tot wel € 600,-. Er is zoveel aanbod dat het vaak lastig is een gedegen keuze te maken. Gelukkig zijn wij er om je te helpen!

Op deze pagina, stellen we een deel van het assortiment aan je voor, zoals de 5 best verkocht Samsonite koffers op dit moment.

Samsonite koffer kopenHet merk Samsonite.

Wat is Samsonite? Samsonite is een Amerikaanse bagagefabrikant en -handelaar, met producten die uiteenlopen van grote koffers tot tassen van kleine toiletspullen en aktetassen. Het werd opgericht in Denver in het jaar 1910 door Jessy Shwayder onder de naam Shwayder Trunk Mfg. Co. Samsonite verkocht koffers onder de naam Samson. In 1941 bracht Samsonite Streamlite een bagagelijn op de markt, deze koffers zijn gemaakt van een hout frame en bekleed met gevulkaniseerde vezel.

Het merk bestaat dus al meer dan 100 jaar en heeft een lange geschiedenis in de koffer-industrie. Samsonite had zich in eerste instantie volledig toegespitst op koffer-productie, maar begon later ook met het uitrollen van andere producten, maar voornamelijk wel gericht op de reis-industrie.

In 1974 kwam Samsonite met de allereerste Samsonite koffer op wielen en vanaf het jaar 2000 volgde de lichtgewicht koffer met 4 wielen. Samsonite is wereldmarktleider betreft koffers en andere reisartikelen. Maar niet alleen koffers, Samsonite heeft ook een hele grote tassen en business collectie.  Daarnaast is Samsonite ook eigenaar van het merk American Tourister en Tumi.

Samsonite koffer kopen?

Ik kan natuurlijk nog veel meer schrijven over de geschiedenis van Samsonite, maar het belangrijkste van deze pagina lijkt me dat je wilt weten wat de beste koffers van Samsonite zijn. Daarom heb ik hieronder een top 5 gemaakt van de beste Samsonite koffers.

Top 5 Samsonite koffers.

 

Nummer 1. Samsonite S’Cure Spinner 75 

Samsonite scure goedkoop

Op dit moment één van de meest verkochte koffer hier in Nederland. Een super sterke en betaalbare harde koffer.

Specificaties: 

Buitenafmetingen: H 75 x B 52 x D 31 cm
Gewicht: 4,6 kg.
Inhoud: 102 liter.
Soort koffer: Harde koffer.
Materiaal: Polypropyleen.
Aantal Wielen: 4
In andere maten beschikbaar: Ja.
Andere kleuren: Ja.
Uitbreidbaar: Nee.

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Bekijk deze koffer op bagageonline.nl >

 

Nummer 2. Samsonite Aeris Spinner 82  

samsonite aeris goedkoop

Vorig jaar (2017) de meest verkochte koffer, dit komt niet alleen door de ruimte die deze koffer heeft maar ook door de prijs. Deze koffer krijgt 5 sterren van maar liefst 116 reviews.

Specificaties: 

Buitenafmetingen: H 81 x B 59 x D 34 cm
Gewicht: 5,4 kg
Inhoud: 118,5 liter.
Soort koffer: Harde koffer.
Materiaal: Polypropyleen.
Aantal Wielen: 4
In andere maten beschikbaar: Ja.
Andere kleuren: Ja.
Uitbreidbaar: Nee.

 

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Bekijk deze koffer op bagageonline.nl >

 

Nummer 3. Samsonite Flux Spinner 55  

Samsonite flux kopen

De beste handbagage koffer van Samsonite, althans dat vind ik. Een super mooi design, super sterk en 4 wielen, daarnaast is de koffer expendable. (uitbreidbaar)

Specificaties: 

Buitenafmetingen:H 55 x B 40 x D 20 cm
Gewicht: 2,6 kg
Inhoud: 37 liter.
Soort koffer: Harde koffer.
Materiaal: Polypropyleen.
Aantal Wielen: 4
In andere maten beschikbaar: Ja.
Andere kleuren: Ja.
Uitbreidbaar: Ja.

 

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Bekijk deze koffer op bagageonline.nl >

 

Nummer 4. Samsonite Cosmolite Spinner 81 

Cosmolite samsonite kopen goedkoop

Als je iets meer te besteden hebt en veel reist dan is dit de ultieme koffer. Deze koffer is supersterk want de koffer is gemaakt van speciaal revolutionaire Curv technologie. Curv materiaal is gemaakt van 100% polypropyleenkorrels. Dat maakt deze koffer niet alleen maar super sterk maar ook super licht.

Specificaties: 

Buitenafmetingen: H 81 x B 55 x D 34 cm
Gewicht: 2,9 kg (vergelijk dit eens met de bovenste 2 koffers.)
Inhoud: 123 liter
Soort koffer: Harde koffer.
Materiaal: Curv
Aantal Wielen: 4
In andere maten beschikbaar: Ja.
Andere kleuren: Ja.
Uitbreidbaar: Nee.

 

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Bekijk deze koffer op bagageonline.nl >

 

Nummer 5. Samsonite Base Boost Spinner 66 Expandable samsonite koffer kopen

En als laatste heb ik gekozen voor een softkoffer omdat er ook mensen zijn die liever een softkoffer willen hebben. Deze koffers zijn makkelijker omdat iets meer mee kan nemen omdat je lekker kan proppen, de meeste zijn ook nog uitbreidbaar. Daarnaast heeft een zachte koffer meestal ook nog extra vakken.

Specificaties: 

Buitenafmetingen: H 66 x B 44 x D 28 cm
Gewicht: 2,7 kg.
Inhoud: 67,5 liter.
Soort koffer: Zachte koffer.
Materiaal: Polyester.
Aantal Wielen: 4
In andere maten beschikbaar: Ja.
Andere kleuren: Ja.
Uitbreidbaar: Ja.

 

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Bekijk deze koffer op bagageonline.nl >

 

Samsonite koffer kopen? Bekijk ook ons lijstje met waar je naar moet kijken voordat je een koffer gaat kopen. Er zijn een hoop koffers op de markt wat zijn de beste koffers, daarnaast kan je nadenken over dingen zoals: wat is beter een koffer met 2 wielen of een koffer met 4 wielen. Lees deze pagina goed als je nog goed weet welke koffer het beste bij je past.

Waarom een Samsonite koffer kopen?

Het is natuurlijk maar een merk, er zijn zat merken online te vinden die een stuk goedkoper zijn. Dit heeft vaak te maken met de kwaliteit en de garantie. Samsonite is niet zomaar een merk, de kwaliteit van de koffers is super, dit omdat de koffers per productie worden getest, zo zie je onder deze alinea een video hiervan. Bij de goedkope koffers is er vaak geen of weinig garantie. Bij Samsonite kan dit oplopen tot wel 10 jaar garantie. Als je minstens één keer per jaar op reis gaat kan ik je al aanbevelen om voor een Samsonite koffer te gaan.

Video Samsonite test.

Bekijk ook de Samsonite Curv Test

Dit is niet door Samsonite zelf gedaan maar wel leuk om te zien hoe sterk deze super koffer is.

Waarom niet een goedkoper alternatief?

Samsonite staat bekend om zijn betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Niet voor niets dat het een internationaal bekend merk is, waar vele mensen al jaren hun reisjes mee afgaan. Vanwege de hoge levenskwaliteit en duurzaamheid gaan de koffers lang mee, waardoor je in feite met een relatief hogere kostprijs een artikel aanschaft waar je tientallen jaren mee kunt doen. In vergelijking met goedkopere koffers is er een wezenlijk verschil, deze gaan vaak na enkele keren gebruiken kapot, of krijgen scheuren in het zeil waardoor ze onbruikbaar worden. In die zin is goedkoop in feite duurkoop, want jij wil toch niet meemaken dat je op reis bent en je koffer gescheurd is, of mensen spullen ontfutseld hebben uit je koffer omdat de kwaliteit dermate slecht was dat dit mogelijk was?

Zoals je zag in bovenstaande crash-test, is het ook zo dat Samsonite koffers over het algemeen sterk en veerkrachtig zijn. Dit kan handig zijn als je van jezelf weet dat je wat ruwer of hardhandiger bent met je reisbagage. Tevens is het ook ideaal voor ongevallen of andere vormen van schade. Wanneer je een ongeval hebt is dit al erg genoeg, vooral op reis, waar je ongestoord van wil kunnen genieten, en het is dan wel fijn als je de veiligheid hebt dat je koffer de bescherming biedt aan je geliefde spullen, zodat die in ieder geval bewaard blijven in geval van bijv. een auto-ongeval of andere vormen van pech.

Andere voordelen van Samsonite

Samsonite biedt ook andere voordelen, zoals eerder besproken de langdurige garantie die bij andere merken niet aanwezig is. Ondanks de wat hogere prijs dan de goedkope onbekende merken, zijn ze relatief toch nog vrij goedkoop, met prijzen beginnende vanaf €79. Voor veel mensen is dit een zeer nette instapprijs en mensen die een wat betere kwaliteit willen, kunnen altijd een stapje hoger gaan. Voor ieder is er dus wel wat wils!

Waar kies ik voor?

Welke keuze jij uiteindelijk maakt, is natuurlijk helemaal aan jou! We hopen je met dit artikel ruim te hebben geïnformeerd over onze ervaringen met Samsonite en de koffers die wij je persoonlijk zouden aanraden. In de markt is een enorm breed assortiment aan koffers te vinden, en het kan om die reden dan ook lastig zijn om door de bomen het bos nog te kunnen zien. Met deze top 5 hebben wij in ieder geval een gevarieerd aanbod neergezet, waarvan wij denken dat we een breed publiek hebben aangesproken met ieder zo zijn eigen wensen en eisen wat betreft koffers.

Slot

Tot zover het artikel over Samsonite, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dat ik je een beetje geholpen heb met het maken van de juiste keuze koffer. Bekijk ook onze andere blog berichten met nog meer tips.

 

Bekijk ook de top 5 American Tourister koffers

Wil je reageren op dit artikel dan kan dat helemaal onderaan deze pagina. Bedankt voor het lezen en als je vragen hebt hoor ik het graag. 

About the Author

Johan

Ik ben Johan, en heb 20 jaar bij een groothandel van koffers en tassen gewerkt. Ik heb echt bijna alle koffers voorbij zien komen en kan best van mezelf zeggen dat ik een echte kofferspecialist ben. Als ik alle grote webshops bekijk zie ik dat er teveel aan keuze is. Er zijn ontzettend veel merken en ontzettend voor soorten koffers. En niet iedereen heeft verstand van koffers of andere reisartikelen.

View All Articles