Samsonite Neopulse Review? Samsonite is de grootste kofferfabrikant. Dit komt door de uitstekende kwaliteit, het design en de duurzaamheid van hun koffers.

In deze review zullen we een kijkje nemen naar de Samsonite Neopulse, een harde 4 wiel spinner koffer. Ik heb hoge verwachtingen van deze koffer, niet alleen omdat het een Samsonite is, maar ook omdat het er op het eerste gezicht veelbelovend uitziet. Als je wilt weten of dit stuk bagage aan mijn verwachtingen voldoet, scroll dan naar beneden en lees mijn beoordeling van de Samsonite Neopulse koffer!

Samsonite Neopulse review: Specificaties

De Samsonite Neopulse is verkrijgbaar in 4 verschillende maten. De ene is een handbagageversie en de andere drie zijn een stuk groter voor de langere vakanties. 

Bekijk hier de uitgebreide specificaties op Travelbags.nl

Samsonite neopulse review

Materialen en sluiting

De Neopulse is volledig gemaakt van polycarbonaat. Dit is een lichtgewicht en duurzaam materiaal. Met de 75 cm versie van slechts 3,1 kilo kan je er veel items in verpakken. Bovendien zijn de hoeken van de koffer versterkt, waardoor deze goed bestand zijn tegen schokken.

Polycarbonaat is een duurzaam materiaal en heeft ook een uitstekende thermische weerstand. Het is echter gevoelig voor slijtage en krassen, dus verwacht niet dat deze koffer er lang glanzend en nieuw uitziet. De geribbelde schaal zal hierbij echter helpen, omdat de krassen iets minder zichtbaar te maken. Dus dat is een groot pluspunt.

Qua sluiting is de Neopulse voorzien van een ritssluiting.

De Neopulse is beschikbaar in 6 verschillende kleuren, afhankelijk van de maat die je wilt hebben. Alle kleuren hebben een metalen afwerking, waardoor de koffer er echt mooi uitziet.

neopulse spinner wielen

Dubbele spinner wielen

Deze Samsonite koffer is uitgerust met 4 dubbele spinner wielen (zoals de meeste Samsonite koffers). Alleen hoogwaardige koffers hebben dubbele wielen, omdat ze meer kosten, maar ook eenvoudiger te gebruiken zijn. Deze wielen draaien elk 360 graden, waardoor je deze koffer kunt sturen zoals je wilt. Je kunt de koffer rechtop laten rollen, waardoor je armen en schouders minder belast worden dan als je de koffer moet kantelen.

tsa slot neopulse

TSA combinatieslot

Dit is een belangrijk kenmerk voor iedereen die naar de VS reist. Een TSA combinatieslot betekent dat TSA agenten je koffer veilig kunnen openen als zij ervoor kiezen om deze te inspecteren. Bij andere soorten sloten moeten ze je bagage open breken, wat ernstige schade kan veroorzaken.

Het slot is een cijferslot van 3 cijfers. De originele combinatie is 000, je kan je eigen code instellen in slechts enkele minuten. Als je een code hebt ingesteld ben je de enige die nog in je koffer kan komen. (behalve de TSA-agenten natuurlijk)

trekstang neopulse

Dubbele verstelbare trekstang

Er zitten 2 soft-touch-handgrepen op de Neopulse, één aan de bovenkant en één aan de zijkant. Wat de trekstang betreft, deze is uitschuifbaar en kan met één druk op de knop naar boven worden getrokken of ingeschoven worden.

Deze hendel kan ook worden vergrendeld als je deze niet gebruikt, maar helaas kan dit niet worden vergrendeld op verschillende hoogte-instellingen. Bovendien bevindt zich een geïntegreerd adreslabel net onder de trekstang.

Samsonite neopulse review

Interieur van de Samsonite Neopulse

Het interieur van deze koffer is eigenlijk wat ik het leukst vind. Beide verpakkingscompartimenten zijn volledig gevoerd met nylon, en ze kunnen volledig worden afgesloten met een ritssluiting, waardoor het een heel nette look krijgt als het eenmaal is geopend. Dit betekent ook dat je spullen op exact dezelfde plek blijven.

Het onderste compartiment is ook voorzien van elastische bevestigingsriemen om je spullen verder te beveiligen. Is het je opgevallen dat ik geen zakken in de vakken heb genoemd? Dat komt omdat de Neopulse er geen heeft.

Sommige mensen zullen dit een voordeel vinden, omdat het uiteindelijk hen in staat stelt meer items in de koffer te verpakken. Ik vind het echter echt niet leuk dat Samsonite heeft besloten om in elk van de compartimenten niet één zak te plaatsen, zelfs niet voor een paar kleine voorwerpen zoals sieraden!

De nadelen van de Samsonite Neopulse

  • Het is geen uitbreidbare koffer, en wat betreft opslagruimte, is wat je ziet, wat je krijgt. En hoewel het misschien niet nodig is om de 75 cm versie van de Neopulse uit te breiden, zou het zeker een nuttige functie zijn voor de kleinere versies. Uitbreidbare koffers zijn een must voor mensen die de neiging hebben om terug te keren van hun reizen met meer items dan ze oorspronkelijk hadden meegenomen, en ik ben een van hen.
  • De telescopische handgreep kan slechts in een hoogte worden vergrendeld, die mogelijk niet voor iedereen geschikt is. Er zijn veel andere koffers met handgrepen die op verschillende posities kunnen worden vergrendeld, waardoor je kan kiezen hoe hoog de trekstang moet. .
  • Sommige mensen in beoordelingen die ik heb gelezen, hebben in de schelp van de koffer al een scheur. Ik weet niet precies waarom dit is gebeurd. Mijn beste gok is dat de bagage afhandelaars extra ruw waren met hun koffers. Dit was echter een beetje zeldzaam, dus ik zou me niet al te veel zorgen maken over het feit dat dit met jou koffer ook gebeurd. En hoewel je bij de aanschaf van deze koffer een garantie van 5 jaar krijgt, dekt deze geen schade aan het vervoer. In feite dekt de garantie alleen fabricagefouten. Dus, een grote tip hier: altijd een reisverzekering nemen!
  • Er zit geen enkele opbergvak deze koffer. Hoewel het gebruikelijk is dat harde-koffers geen opbergvakken hebben, ben ik gewend koffers te hebben met ten minste een gaasvak binnenin, op de scheidingslijn. Ik beschouw dit als een nadeel, omdat ik meestal de neiging heb om veel kleinere items in opbergvak te verpakken.

Is deze koffer het geld waard.

Als ik ga voor kwaliteit, prijs en design dan klopt dit precies, maar hetzelfde geld zijn er vaak betere opties voor een nieuwe koffer. Hoewel het niet echt zo duur is, vooral in vergelijking met andere Samsonite-koffers, denk ik nog steeds dat je een betere koffer in dezelfde prijsklasse kunt krijgen.

Hoewel het misschien niet de beste koffer is die er is, wil dat niet zeggen dat het niet goed is. Het heeft tenslotte spinner wielen, een TSA slot en het is ongelooflijk licht van gewicht. Dus voor minimalisten is het een geweldige koop! Het is nog steeds een super mooie koffer.

Video Samsonite Neopulse

Samsonite Neopulse (aanbieding)

Gewicht: 2,2 kilo, 2,9 kilo, 3,1 kilo of 3,7 kilo
Materiaal: Polycarbonaat
Aantal wielen: 4
Afmetingen: 4 verschillende maten.
Inhoud: 38 liter, 74 liter, 94 liter of 124 liter
Garantie: 5 jaar.
TSA slot: Ja
Kleuren: 6 kleuren.

 

>> Bekijk deze koffer op Travelbags.nl

 

Tot zover deze Samsonite Neopulse review!  Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dat helemaal onderaan deze pagina. 

About the Author

Johan

Ik ben Johan, en heb 20 jaar bij een groothandel van koffers en tassen gewerkt. Ik heb echt bijna alle koffers voorbij zien komen en kan best van mezelf zeggen dat ik een echte kofferspecialist ben. Als ik alle grote webshops bekijk zie ik dat er teveel aan keuze is. Er zijn ontzettend veel merken en ontzettend voor soorten koffers. En niet iedereen heeft verstand van koffers of andere reisartikelen.

View All Articles