Tips om koffer in te pakken! He he het is is eindelijk zover, je gaat op vakantie en moet nu je koffer gaan inpakken. Het is hierbij belangrijk dat je niks vergeet en dat je koffer niet te zwaar is. Op deze pagina heb ik een top 10 gemaakt met de beste tips om je koffer in te pakken.

Tips om koffer in te pakken!

De koffer komt achter het schot vandaan want vandaag moet je echt je koffer gaan inpakken voor je welverdiende vakantie. Hoe pak je je koffer zo slim mogelijk in? Lees hieronder de tips!

Tip nummer 1: Inpaklijst.

Allereerst is het erg belangrijk om een soort van checklist te maken van wat mee moet, dit kunnen medicijnen zijn of andere belangrijke dingen. Maar natuurlijk ook kleding of je zonnebril wil je ook meenemen. Gelukkig hebben wij een ideale checklijst voor je gemaakt. Deze kan je hier downloaden. Het is verstandig om deze lijst te downloaden en uit te printen. Vink gewoon aan wat je inpakt en bekijk het lijstje achteraf nog eens goed na.

Tip nummer 2: Neem niet te veel mee!! 

Het gebeurd iedereen en het is mij ook al een aantal keer gebeurd, een broek of iets anders meenemen die je waarschijnlijk niet gaat dragen op vakantie. Het is hier belangrijk dat je niet te streng bent met wat je moet meenemen als het belangrijkste er al in zit. Probeer dus goed af te stemmen op het weer en het aantal dagen dat je weggaat. Hierdoor krijg je een veel nettere en lichtere koffer. Daarnaast is koffer altijd zwaarder op de terug reis omdat je waarschijnlijk kleding koopt op de boulevard of misschien andere souvenirs.

Tip nummer 3: Handdoeken.

Handdoeken of strand lakens nemen ontzettend veel plek in beslag het is dan ook beter om deze lekker thuis te laten. (als het kan) De meeste hotels, appartementen of huisjes hebben wel handdoeken in de badkamer hangen. Ga dit even na…  Mochten er geen handdoeken zijn op je verblijf kan je nog altijd handdoeken meenemen. Een strand laken is een ander verhaal, deze hangen niet in de badkamer van je verblijf. Als je naar het strand gaat zijn er zat plekken waar je een strand handdoek kan kopen. Deze kosten meestal niet zoveel geld.

Tip nummer 4: Dingen die je misschien nodig hebt. 

Als je je koffer gaat inpakken dan is het handig om te weten wat je onderweg misschien nog nodig hebt of wilt pakken. Dit kan bijvoorbeeld je toilet tas zijn als je je onderweg nog even wilt opfrissen. Doet dit als laatste en leg deze bovenop. Hierdoor is het niet nodig om je hele koffer overhoop te halen om het te zoeken.

Tips om koffer in te pakkenTip nummer 5: Schoenen!!

Altijd lastig die schoenen. Je hebt een hoop schoenen maar je kan toch echt niet te veel meenemen. De eerste tip is om niet je slippers aan te doen als je vertrekt naar je bestemming. Dan moet je even gaan kijken wat je precies gaat doen. Ga je alleen stappen en naar het strand dan zijn er maar 2 paar schoenen nodig maar ga je daarnaast nog veel wandelen is het ook weer verstandig om goede wandel schoenen mee te nemen. In ieder geval doe de grootste en zwaarste schoenen aan als je vertrekt. Dan de schoenen die je koffer doet kan je nog vol stoppen met sokken of ondergoed, hierdoor bespaar je weer wat extra ruimte.

Tip nummer 6: Zware kleding.

Als je op vakantie gaat naar een iets kouder land is het verstandig om winter kleding mee te nemen, het nadeel van winter kleding is dat deze een stuk zwaarder zijn. Wat je kan doen is het zwaarste aantrekken tijdens je reis, hierdoor bespaar je ruimte en zal je het ook niet koud krijgen onderweg.

Tip nummer 7: Zware boeken.

Lekker hoor op je balkonnetje of op het strand een spannend boek lezen. Maar boeken kosten enorm veel ruimte in je koffer. Het is daarom verstandig om een E-reader of een tablet mee te nemen en een aantal goede boeken te downloaden. Dit schilt enorm veel ruimte en het leest net zo makkelijk weg. Wil je toch een boek meenemen leg deze dan onderaan je koffer om de meeste ruimte te besparen.

Tip nummer 8: Opladers

Dit zijn van die dingen die je altijd mee moet nemen, en het gebeurt ook nog dat je deze vaak onderweg nog even nodig hebt. Als je al in het vliegtuig zit ben je al te laat want je koffer staat al in het bagage ruim. Opladers of stekkers nemen niet zoveel plek in beslag maar het is altijd handig om die aan de rand van je koffer te leggen of in een apart vak in je koffer.

Tip nummer 9: Je kleding oprollen.

Tegenwoordig zie je steeds meer dat mensen de kleding niet netjes opvouwen maar dat ze de kleding oprollen. Hierdoor bespaar je ontzettend veel ruimte en het andere voordeel is dat je kleding niet kreukt.

Tip nummer 10: Vacuum zakken

En als allerlaatst de vacuum zakken, hierdoor kan je voor een paar euro al ontzettend veel ruimte besparen. Je kan je kleding netjes opvouwen en in een vacuum zak doen. Met een stofzuiger of een apart pompje kan je al de lucht eruit zuigen waardoor er maar een kleine verpakking overblijft. Deze zakken kan je kopen bij bijvoorbeeld Bol.com.

Tot slot.

Tot zover het artikel “tips om koffer in te pakken”. Een koffer inpakken kan nog een hele opgaaf zijn, maar je weet in ieder geval waar je het voor doet. De belangrijkste tip om je koffer in te pakken is onze inpaklijst. Zorg dat je niks vergeet!!! Deze kan je hier downloaden.

Verder hoop ik dat je wat had aan deze 10 tips om koffer in te pakken en wens ik je een super fijne vakantie zonder zorgen.

Oh ja,  ook handig is om je koffer even te wegen voordat je vertrekt, je wilt niet voor verrassingen komen te staan als ze straks zeggen bij het inchecken dat je koffer te zwaar is. Hier heb je handige koffer digitale weegschalen voor die je gewoon kan meenemen. Bekijk deze hier.

Bedankt voor het lezen.

Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dit helemaal onderaan deze pagina. 

Lees ook onze andere blog berichten.

Lees ook wat je niet mee mag nemen in je handbagage.

About the Author

Lisa

Hallo, Ik ben Lisa 24 jaar en dol op reizen, in samenwerking met Goedekoffer.nl schrijf ik artikels over reizen en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken zoals koffers en reisaccessoires. Zelf reis ik veel over de hele wereld. Veel plezier met het lezen van mijn berichten!!

View All Articles