Waar opletten als je een koffer gaat kopen? Vakanties, zakenreizen, wereldse avonturen … wat voor soort reis je ook gaat maken, het loont de moeite om de juiste koffer te kiezen . Om je daarbij te helpen hebben we 5 van onze favoriete koffers op een rijtje gezet. Van koffers die zo groot zijn dat je er bijna in kunt slapen, tot handbagage koffers voor die keren dat je echt zo snel mogelijk het vliegtuig moet in- en uitstappen.

Onze favoriete koffer is de Samsonite Flux – maar welke koffer past bij jou? Hier zijn allerlei overwegingen aan te wijzen: budget, grootte, hoe lang je weggaat, beveiliging, levensduur (hoe lang je verwacht dat de koffer mee zal gaan). In wezen heb je echter drie hoofdkeuzes: 1) Een harde of een zachte koffer. 2) Twee wielen of vier wielen. 3) Kofferformaat groot, middel, klein.

HOE KOOP JE DE BESTE KOFFER VOOR JOU

Waar opletten als je een koffer gaat kopen1. Harde of zachte koffer

Harde koffer – zoals het soort waar Samsonite om bekend staat zijn ze meestal gemaakt van polycarbonaat of ABS-plastic. In theorie bieden ze betere bescherming voor breekbare items en zijn ze bestand tegen een redelijk mate van misbruik zonder schade.

Harde koffers zijn over het algemeen ook meer tegen water bestand en veiliger dan zachte koffers, hoewel dat uiteraard afhangt van de kwaliteit van de afdichtingen / sloten / ritsen die zich rondom de behuizing bevinden. Sommige van de betere zachte koffers zijn ook waterdicht.

Het nadeel is dat harde koffers niet veel flexibiliteit biedt ​​om vakantie souvenirs mee te nemen. Met de harde aard van harde koffers betekent dat je misschien niet in staat bent om je aankopen te passen. Dat gezegd hebbende, bevatten sommige gevallen nu, inclusief de Samsonite Flux, een zekere mate van uitbreidbaarheid, maar zelfs dan hebben ze niet de flexibiliteit die een zachte koffer biedt.

Waar opletten als je een koffer gaat kopenZachte koffers zijn aan de andere kant flexibel. De zijkanten van de koffers kunnen uitpuilen om plaats te bieden aan de extra spullen die je probeert op te bergen. Sommige hebben ook meer externe vakken voor het opbergen van extra items. Vaak zijn ze ook gemaakt van waterdichte materialen met waterdichte ritsen, waardoor je spullen binnen droog blijven.

De keerzijde is dat zachte koffer kwetsbaarder zijn voor het stelen van de inhoud, omdat ze vaak vertrouwen op ritssluitingen. Maar koffers van beide typen bevatten vaak 3-cijferige combinatiesloten, zodat je geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van een extra set sleutels, en de meeste cijfer stolen hebben tegenwoordig TSA – dat wil zeggen dat ze gemakkelijk kunnen worden geopend door beveiliging op Amerikaanse luchthavens.

2. 2 wielen of 4 wielen

De meeste koffers worden geleverd met twee sets wielen op de basis, maar je kan ook kiezen voor een koffer met 4 wielen. Welke jij kiest, hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeur.

Koffers met twee wielen zijn gemakkelijker te manoeuvreren in de wereld van trottoirs en trappen, waar je de koffer gewoon kunt kantelen en trekken. 4 wiel ‘spinner’-koffers zijn uitermate geschikt voor rijden van gladde vloeren, zoals hotellobby’s en luchthavens waar ze op alle vier de wielen kunt ronddwalen.

 3. Cabinegrootte of groter Wanneer je een zaak koopt, moet je natuurlijk nadenken over waarom je hem koopt, en waarvoor je hem gaat gebruiken - je wilt duidelijk geen massale zaak met je meenemen als je dat doet ' opnieuw een zakenreis of een weekendje weg ondernemen; maar ook zul je geen kleine zaak willen als je een maand weg bent in Kathmandu. Voor veel reizigers is het belangrijkste echter dat ze een koffer kopen die kan worden opgeborgen in een bovenkastje of onder de stoel in een vliegtuigcabine - dat betekent dat ze niet lang hoeven te blijven hangen in het terughalen van bagage, ze kan gewoon hun tas pakken en gaan. Helaas zijn er geen harde en snelle regels over wat een carry-on-zaak is; verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende afmetingen en gewichtslimieten en wat op de ene luchtvaartmaatschappij aanvaardbaar zou zijn, staat niet op de andere. Het loont de moeite om wat onderzoek te doen - en ervoor te zorgen dat elk geval dat u koopt, voldoet aan de maximale afmetingen voor uw favoriete koerier, anders kunt u uw koffer uiteindelijk toch in het ruim vinden.3. Handbagagekoffer of groter

Wanneer je een koffer koopt, moet je natuurlijk nadenken over waarom je hem wilt gebruiken, en waarvoor je hem gaat gebruiken. Je wilt duidelijk geen grote koffer met je meenemen als je op een kleine zaken reis gaat of als je een weekend weg gaat. Maar ook wil je geen handbagage koffer als je een maand op reis bent in Kathmandu.

Voor veel reizigers is het belangrijkste echter dat ze een koffer kopen die kan worden opgeborgen in een bovenkastje of onder de stoel in een vliegtuigcabine. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten bij de bagageband, je kan gewoon je koffer pakken en weggaan. Helaas zijn er geen harde regels over hoe groot en hoe zwaar een handbagage koffer moet zijn. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende afmetingen en gewichtslimieten en wat op de ene luchtvaartmaatschappij mag, mag misschien weer niet bij een andere luchtvaartmaatschappij.  Leer hier meer over….

De 5 beste koffers op een rijtje.

Samsonite Flux

1. SAMSONITE FLUX 75CM

Expandable harde koffer in verschillende grootten en kleuren

SPECIFICATIES
Model: Spinner (4 wheels)
Materiaal: 100% polypropylene
Slot: TSA cijferslot
Expandable: Ja
Maat: 75 x 52 x 32cm
Volume: 102/121L
Gewicht: 3.9kg
Reden om deze koffer te kopen?
+Expandable harde koffer
+ TSA vergrendelingen
Reden om deze koffer niet te kopen
Relatief zwaar

Beste prijs: € 197,50

> Bekijk deze koffer bagageonline.nl >

 

American Tourister Skytracer Spinner 77

2.American Tourister Skytracer Spinner 77 dark slate

Stijlvolle harde koffer van het top merk American Tourister.

SPECIFICATIES
Model: Spinner (4 wheels)
Materiaal: Polypropyleen
Slot: TSA cijferslot
Expandable: Nee
Maat: 77.5 x 50.5 x 30 cm
Volume: 94L
Gewicht: 4,3kg
Beste prijs: € 99,-
American Tourister Soundbox Spinner 67

3. AMERICAN TOURISTER SOUNDBOX 67CM

Funky, modieus en betaalbaar

SPECIFICATIES
Model: Spinner (4 wheels)
Materiaal: 100% polypropylene
Slot: TSA cijferslot
Expandable: Ja
Maat: 67 x 46.5 x 29cm
Volume: 71.5-81L
Gewicht: 3.4kg
Reden om deze koffer te kopen?
+Stijlvol ontwerp in verschillende kleuren en maten +Expandable
+3 jaar garantie
Reden om deze koffer niet te kopen
wielen zien er kwetsbaar uit

Beste prijs: € 119,-

Tumi V3 International Slim

4. TUMI V3 INTERNATIONAL

Hoge kwaliteit voor luxe reizen

SPECIFICATIES
Model: Spinner (4 wheels)
Materiaal: polypropylene
Slot: TSA cijferslot
Expandable: Nee
Maat: 55 x 40 x 20cm
Volume: 37L
Gewicht: 2.9kg
Reden om deze koffer te kopen?
+Stoer en lichtgewicht
+Telescopisch aluminium handvat
Reden om deze koffer niet te kopen
Glanzende afwerking die gevoelig is voor krassen

Beste prijs: € 365,-

Samsonite Spark SNG Spinner

5. Samsonite Spark SNG Spinner 67 Expandable

Samsonite Spark SNG Spinner 67 Expandable black

SPECIFICATIES
Model: Spinner (4 wheels)
Materiaal: 100% polypropylene
Slot: TSA cijferslot
Expandable: Ja
Maat: 67 x 44 x 27cm 
Volume: 82-92L
Gewicht: 3 kg
Reden om deze koffer te kopen?
+Zachte koffer
+Expandable
+3 jaar garantie
Reden om deze koffer niet te kopen
Niet zo stevig als harde koffers

Beste prijs: € 169,-

Bekijk hier alle andere harde koffers op Bagageonline.nl.
Bekijk hier alle andere zachte koffers op Bagageonline.nl.

Tot zover dit artikel “Waar opletten als je een koffer gaat kopen” ik hoop dat je een beetje een idee krijg waar je naar moet kijken als je een koffer wilt gaan kopen.

Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina.

About the Author

Johan

Ik ben Johan, en heb 20 jaar bij een groothandel van koffers en tassen gewerkt. Ik heb echt bijna alle koffers voorbij zien komen en kan best van mezelf zeggen dat ik een echte kofferspecialist ben. Als ik alle grote webshops bekijk zie ik dat er teveel aan keuze is. Er zijn ontzettend veel merken en ontzettend voor soorten koffers. En niet iedereen heeft verstand van koffers of andere reisartikelen.

View All Articles