Wanneer koffer sealen? Als je op Schiphol komt kom je waarschijnlijk het bedrijf Seal and Go tegen. Hier kan je je koffer in laten sealen om je koffer extra te beschermen tegen beschadigingen en diefstal. Lees meer.

Wanneer koffer sealen?

Je hebt een mooie koffer, waarom zou je dan je koffer in laten sealen. Hieronder een overzicht waarom het verstandig kan zijn je koffer in te sealen.

 • Bescherming tegen openbarsten. 
  Heeft je bagage geen slot of een slecht slot, dan kan je je koffer in laten sealen en je koffer kan niet meer openbarsten.
 • Je koffer zal minder snel beschadigen. 
  Door je koffer in te laten sealen zal je koffer minder snel krassen of deuken oplopen tijdens je reis. Ook is het mogelijk bij Seal and Go om een extra laagje bubbelfolie onder een seal laag aan te brengen waardoor je koffer nog meer bescherming heeft.
 • Extra beveiligd tegen drugsmokkel. 
  Er zijn ontzettend veel trucjes om een koffer open te maken, het kan al met een balpen. Als je koffer geseald is is de kans kleiner dat ze in je koffer zijn geweest. Mocht de douane je koffer hebben geopend dan zit er een sticker van de douane op je koffer, is je koffer open geweest en zit er geen sticker op, ga dan direct naar de douane.
 • Minder kans op diefstal. 
  Wat ik al eerder zei, er zijn een hoop trucjes om je koffer open te maken. Op een drukke luchthaven moet een dief heel snel handelen om iets te stelen uit je koffer. Om een koffer te openen met een seal laag duurt veel langer en zal je niet zo snel doelwit zijn. Dit geeft uiteraard geen garanties.
 • Traceerbaar.
  Alleen bij Seal and Go krijg je een sticker waarmee je je koffer kan registreren via een online portal, hierdoor is je koffer altijd traceerbaar.

Heb je nog geen koffer of reistas bekijk dan hier de beste koffers op Travelbags.nl 

Wat kost koffer sealen op Schiphol?

Om je koffer te beschermen tegen de bovenstaande dingen heb je maar een kleine investering van € 12,00 per bagage item nodig. Voor een grotere koffer of tas slechts € 15,- . Is je bagage nog groter dan zal het nog ietsje meer kosten.

Seal & Go is inmiddels een groot bedrijf geworden en heeft in Nederland twee vestigingen. (Schiphol en Eindhoven. ) Daarnaast staan ze ook op andere luchthavens in het buitenland. Totaal 14 locaties, voor meer informatie kan je kijken op de website van Seal & Go.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zelf je koffer of reistas te sealen, losse seal kan je kopen bij bijvoorbeeld Bol.com, het is goed koper en je kan er meerdere koffer mee sealen.

> Klik hier als je je koffer zelf in wilt sealen. Dit is goedkoper dan op het vliegveld.

> Of ga voor een beschermende kofferhoes, ook heel erg handig.

Tot slot.

Tot zover het artikel wanneer koffer sealen. Is je koffer al wat ouder en functioneert je slot niet meer zoals het moet dan zal ik deze koffer in laten sealen. Het is niet duur en je koffer is ook nog traceerbaar. 62192 bagage items worden elke dag weer zoekgeraakt of beschadigd. Laat het jou niet gebeuren.

Bedankt voor het lezen.

Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina. 

Lees ook onze top 10 koffers van 2020.

About the Author

Johan

Ik ben Johan, en heb 20 jaar bij een groothandel van koffers en tassen gewerkt. Ik heb echt bijna alle koffers voorbij zien komen en kan best van mezelf zeggen dat ik een echte kofferspecialist ben. Als ik alle grote webshops bekijk zie ik dat er teveel aan keuze is. Er zijn ontzettend veel merken en ontzettend voor soorten koffers. En niet iedereen heeft verstand van koffers of andere reisartikelen.

View All Articles