Wat mag je NIET meenemen in je handbagage? Een handbagage koffer of een kleine tas mag je meenemen aan boord van het vliegtuig. Hier zijn wel strenge regels voor, je koffer of tas mag niet te groot zijn en ook niet te zwaar zijn. Dit verschilt vaak per vliegtuigmaatschappij. Dan zijn er nog een aantal dingen die je echt NIET mee mag nemen in je handbagage.

Bekijk hier onze top 5 handbagage koffers.

Wat mag je NIET meenemen in je handbagage

De standaard regels. 

Hieronder een overzicht van wat je echt niet mee mag nemen aan boord van het vliegtuig of in je handbagage. Sommige regels spreken natuurlijk voor zich.

  • Vloeistoffen, je mag in totaal 1 liter vloeistof meenemen verdeelt over 10 verpakkingen van maximaal 100 ml in één vloeistoffen etui.
  • Vuurwapens. Natuurlijk mag je geen vuurwapens in je handbagage hebben, ook geen nep schietwapen. (spreekt voor zich)
  • Geen scherpe voorwerpen zoals een mes of een schaar.
  • Ook geen stompe voorwerpen zoals een honkbalknuppel.
  • Geen ontplofbare of ontvlambare stoffen.
  • Geen chemische stoffen.
  • Geen producten van dierlijke oorsprong.

Een aansteker mag ook mee maar deze moet je op zak houden, stop deze dus niet in je handbagage.

Zorg er ook voor dat al je elektrische apparaten in je handbagage op de vliegmodus staan of uitstaan.

Eten voor onderweg.

Ik kan het begrijpen dat als je lang gaat vliegen dat je je eigen eten meeneemt en niet het eten eet wat geserveerd wordt in het vliegtuig. Het is dan ook erg belangrijk dat je weet dat er bij een internationale vlucht geen vers eten zoals groente en fruit het land in mag nemen.

Het mag natuurlijk wel als je van plan bent om alles op te eten tijdens vlucht, maar vergeet dan niet dat je het eten wat je over hebt niet mee het land in mag nemen.

Als je zelf eten meeneemt houdt dan wel rekening met je medepassagier, sommige producten hebben en sterke geur. (nagels lakken in het vliegtuig wordt ook niet erg gewaardeerd)

Welke toiletartikelen kun je in een vliegtuig meenemen?

Je kunt toiletartikelen of andere vloeistoffen in flesjes van niet meer dan 100 ml meenemen en ze moeten allemaal in een doorzichtige zak van één liter zitten met rits. Dit omvat vloeistoffen, gels en aerosols. Als je meer toiletartikelen wilt meenemen dan moet je deze in de ingecheckte bagage inpakken.

Wat mag je NIET meenemen in je handbagage

Deze vloeistoffen zakken kan je ook bestellen bij Bol.com

Scherpe voorwerpen

Deze moet vanzelfsprekend zijn, maar scherpe voorwerpen zijn verboden in handbagage omdat ze als een wapen gebruikt kunnen worden. Als je tijdens je reis een mes, of zwaard mee MOET nemen moet deze in je ingecheckte bagage worden verpakt (deze bagage komt dan in de bagage ruimte van het vliegtuig en hier kan je niet bij tijdens de reis.) Scharen die minder dan 10 cm lang zijn, zoals een nagelschaartje, zijn over het algemeen toegestaan, maar aangezien de uiteindelijke beslissing bij de controle ligt moet je er van bewust zijn dat ze deze in beslag kunnen nemen.

Het beste is natuurlijk om helemaal geen scherpe voorwerpen mee te nemen in je handbagage.

Tot slot.

Nog een laatste tip!! Zorg dat je waardevolle spullen die je mee wilt nemen in je handbagage goed bij elkaar zitten. Het komt voor dat je handbagage niet meer mee kan aan boord van het vliegtuig. Als je je waardevolle spullen toch mee wilt nemen zoals je telefoon en je portemonnee dan kan je deze makkelijk pakken mocht dit gebeuren.

Verder: Hou je gewoon aan de regels zoals hierboven, bekijk ook goed wat je wel en niet mee mag nemen naar het land waar je naartoe gaat, sommige landen hebben andere regels zoals boeken bijv. Fifty shades mag niet Maleisië in en in Singapore mag je geen kauwgom eten op straat. Neem dit dan ook niet mee. Check dit ook voor het land waar jij naartoe gaat.

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan hebt. Voor de afmetingen en het gewicht van de handbagage kan je het beste kijken op de website van jou vliegtuigmaatschappij. Succes.

Lees ook het artikel wat je wel mee mag nemen in je handbagage zoals een powerbank. 

Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dat hieronder. 

Bekijk ook onze top 10 beste koffers van 2020

About the Author

Lisa

Hallo, Ik ben Lisa 24 jaar en dol op reizen, in samenwerking met Goedekoffer.nl schrijf ik artikels over reizen en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken zoals koffers en reisaccessoires. Zelf reis ik veel over de hele wereld. Veel plezier met het lezen van mijn berichten!!

View All Articles