Welk formaat koffer moet ik kiezen? Als je nog opzoek bent naar een goede koffer dan kom je er snel achter dat de keuze enorm is. Ga je voor een harde koffer of een zachte koffer, met een vaste sluiting of met een rits, met 4 wielen of met 2 wielen. Er zijn zo enorm veel opties! Het kan dan ook moeilijk zijn om door de bomen het bos weer te zien. De eerste stap is om te kijken hoe groot je koffer moet zijn.

Welk formaat koffer moet ik kiezen?

Waar ga je naartoe? Is het er warm of juist heel koud? Ga je een weekend of 2 weken? Dit zijn eigenlijk de 3 vragen waar je rekening mee moet houden. Ga je bijv. naar een koud land dan zal je meer bagage meenemen omdat je kleding al dikker is. Als je een weekend gaat heb je natuurlijk veel minder nodig dan als je 2 weken weg gaat.

Handbagage koffer

Ga je een weekend naar London of Parijs, of moet je een paar dagen voor je werk weg, dan kan je het beste gaan voor een handbagage koffer. Deze koffer hoeft niet ingecheckt te worden en kan gewoon mee aan boord van het vliegtuig. Een handbagage koffer heeft een hoogte van 55-56 centimeter, je moet wel even rekening houden met het vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt want het kan zijn dat jou vliegtuigmaatschappij andere maximale afmetingen hanteert. Meestal staat dit wel op de website van je vliegtuigmaatschappij. Het gewicht mag meestal niet meer dan 10 kg zijn, je kan ook kiezen voor een lichtgewicht handbagage koffer, hierdoor kan je meer meenemen.

Bekijk hier de meest verkochte handbagage koffers op Travelbags.nl > 

Middel grote koffers.

De meeste kofferset bestaan uit een handbagage een middel en een grote koffer. De middel koffer is handig voor een weekje weg naar bijv. Ibiza of Rome. Een middel grote koffer is meestal ongeveer 66-67 centimeter hoof en bied ruimte voor 20 kilo aan bagage.

Bekijk hier de meest verkochte middel grote koffers op Travelbags.nl > 

Grote koffers

Ga je echt 2 weken of meer op vakantie dan is het verstandig om te gaan voor een grote koffer. Je verschillende afmetingen als het gaat om een grote koffer, je hebt koffers van 76 centimeter en koffers van 87 centimeter. Ga je echt een wereldreis maken dan is het verstandig om voor de grootste te gaan.  In een grote koffer gaat meestal 20 kilo of maar in qua bagage

Bekijk hier de meest verkochte grote koffers op Travelbags.nl > 

Tot slot. 

Tot zover dit artikel, ik hoop dat je er wat aan had. Het is altijd nog even verstandig om op de website van je luchtvaartmaatschappij te gaan en te kijken wat wel en wat niet mag.

Bedankt voor het lezen, wil je graag reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina. 

Tip: Lees het ons artikel waar je naar moet kijken als je een koffer gaat kopen.

Opzoek naar de goedkoopste koffers? 

Koffers zijn er in ontzettend veel soorten en maten, op onze website geven wij een duidelijk overzicht over wat voor koffer merken en koffer soorten er allemaal zijn.  Haal hier je voordeel uit!! 

Het bestellen van een koffer kan je het beste doen bij de grootste koffer specialist van ons land namelijk Travelbags.nl. Elke dag heeft deze webshop diverse goede aanbiedingen.

>> BEKIJK HIER ALLE KOFFER AANBIEDINGEN OP TRAVELBAGS.NL

 

About the Author

Lisa

Hallo, Ik ben Lisa 24 jaar en dol op reizen, in samenwerking met Goedekoffer.nl schrijf ik artikels over reizen en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken zoals koffers en reisaccessoires. Zelf reis ik veel over de hele wereld. Veel plezier met het lezen van mijn berichten!!

View All Articles